Van peuter naar kleuter

Iedere peuter en kleuter heeft vertrouwen en veiligheid nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Elke ochtend heeft daarom dezelfde opbouw met veel vaste rituelen. Zingen is een belangrijk instrument om kinderen te doen bewegen en te betrekken bij de overgangen in de ochtend. Er worden veel versjes en vinger-/handspelletjes gedaan, er wordt uiteraard geknutseld, gegeten en (buiten) gespeeld. Het speelgoed is van natuurlijke materialen, zoals hout, wol en katoen. Zo kunnen de kinderen echte ervaringen opdoen en uitdrukking geven aan zichzelf en hun omgeving. Het is voor ons vanzelfsprekend dat in de kleuterklas geen televisie thuishoort. Het mooiste speelgoed is immers hun eigen fantasie!