Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 12-03-2021Nieuw

nieuwsbrief 12 maart

  • Voorwoord
  • Schooltuin
  • Dansworkshop
  • Verkeersveiligheid
  • Positivity Awards

Allereerst...bedankt!


Ineens was het lente op school in de patio. Twee prachtige bloemstukken en een mand vol lekkers stonden er als verassing voor ons klaar met een mooie kaart. De mand was snel leeg want de extra energie was meer dan welkom na alle weken afstandsonderwijs en van de prachtige bloemen zijn we nog steeds aan het genieten. Hartelijk dank aan jullie allemaal namens het hele college.

Beste ouders,


Hier op school draait alles weer alsof het nooit anders is geweest. De toets periode is afgerond, de eerste klassenbesprekingen hebben plaats gevonden. Planningen voor kwartiergesprekken worden gemaakt en ouderavonden zijn ingepland. Jullie krijgen van de klassenleerkrachten nog bericht over de concrete invulling.


Met het team hebben we afgelopen week onze kennis over privacy en AVG weer opgehaald, klas 5 en 6 hebben een reeks lessen over mediawijsheid gevolgd en op dinsdag 6 april staat een studiedag gepland waarin we met het hele team onder leiding van Freek Zwanenberg van bureau jeugd en media verder gaan werken aan ons beleid "Vrije School en ICT".


Het verkleedfeest wat voor de voorjaarsvakantie niet door kon gaan willen we in een andere vorm wel terug laten komen. Het idee is om op vrijdag 23 april, de dag van de Koningsspelen, een speurtocht voor de kinderen te organiseren. Hoe dat er precies uit gaat zien hangt af wat er allemaal mag tegen die tijd. We zijn in ieder geval bezig met een voorbereiding voor buitenactiviteiten. Willen jullie ermee rekening houden dat er die middag geen middagschool zal zijn.


Onderaan deze nieuwsbrief vinden jullie een artikel over de nominatie van de Samen naar School klassen voor de BID Positivity Award. Daar zijn wij als school met een eigen Samen naar Schoolklas uiteraard trots op en zouden het begroeten als jullie ook je stem zouden willen geven. Alvast bedankt!


Hartelijke groet,


Constanze Kappelmann

Schooltuin

Dit jaar gaat Vincent Min met zijn bedrijf 'de Biobus' de schooltuin begeleiden.

Klas 5 gaat als eerste in april starten in het Groene Paradijs. Wij hebben enorm veel zin in de samenwerking!


Hieronder stelt Vincent zich even voor.

Mijn naam is Vincent Min, ik ben biologiedocent. Met mijn bedrijf 'de Biobus' houd ik mij sinds achttien jaar bezig met natuur-en milieueducatie voor basisschoolleerlingen.

In de eerste jaren richtte ik mij voornamelijk op veldwerk en trok ik samen met leerlingen erop uit om de natuur te ontdekken.

Na een paar jaar werd ik gevraagd door de gemeente Alkmaar een schooltuin te begeleiden. Dit beviel mij zo goed, dat ik sindsdien elk schooljaar met de Biobus rond de zevenhonderd leerlingen wegwijs maak in de natuur, en ze de kneepjes bijbreng van het telen van groenten.

Dit jaar sluit de Vrije School zich ook voor het eerst aan bij het schooltuinproject Bergen. Een project dat wordt aangestuurd door de Biobus met ondersteuning van de gemeente.

Hoe werk ik in de praktijk?

Elke school heeft een schoolwerktuin beschikbaar (11m x 15m). In deze schoolwerktuin krijgen alle kinderen van groep 5, 6 of 7 hun eigen stukje tuin om groenten te kweken en te oogsten (1x5m), een fijne buitenactiviteit die tot de zomervakantie duurt.

De Biobus begeleidt deze activiteiten, we richten ons met name op milieuvriendelijk tuinieren, de natuurbeleving, de biologie en hoe lekker wij gezond kunnen eten.

Elke week is er les van 75 minuten met steeds een ander thema, zoals bijvoorbeeld de kringloop, composteren, het nut van water en het gewenste en niet-gewenste gedierte.

Het schooltuinenproject sluit aan bij de leerdoelen van de basisschool wat betreft natuureducatie. Door praktijkervaring op te doen komen we tot bewustwording van de leerlingen in het basisonderwijs.

Op deze speelse manier ondersteunt het project groene scholing en daarmee een stukje opvoeding van de jeugd!


Met een hartelijke en groene groet,

Vincent Min coördinator van de Biobus

Dansworkshop

Joehoooeeee! Hier worden wij zo blij van...dansen!!! Tijdens de gymlessen hebben we gedanst.

En niet zomaar...nee, Streetdance. En wel van Amanda en Mabel(bekend van het programma checkpoint van Zapp) van Dance Studio Grapelli in Alkmaar! En we hebben een echte videoclip gemaakt, die inmiddels in de klassen-app van de ouders zijn gezet.

Verkeersveiligheid


Positivity Awards


De Samen naar School klassen zijn genomineerd voor de Positivity Awards!

Kinderen met een handicap die gewoon in hun eigen buurt naar school kunnen – hoe positief is dat?! Dat vinden ook de juryleden van de BID Positivity Awards. Zij nomineerden onze Samen naar School klassen voor de titel van Meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie! Om die eervolle titel te winnen hebben we jouw hulp nodig. Breng jij je stem uit voor Samen naar School?

BID Positivity Awards
De BID Positivity Awards zijn opgezet om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Met deze awards wordt aandacht gegeven aan de kracht van positiviteit. De awards inspireren om te denken in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden. En dat is ook precies wat wij doen met onze Samen naar School klassen!

Stemmen
Vind jij Samen naar School klassen ook een positieve ontwikkeling? Breng dan je stem uit! Dat kan nog t/m 31 maart, maar doe het vooral meteen. Zo zetten we de ouders die deze klassen oprichten in het zonnetje! De juryvoorzitter van de vakjury van de Positivity Awards is Ali B: Verbinder, Ondernemer, Inspirator én Winnaar van de Positivity Award 2019. De winnaars worden bekend gemaakt op 22 april 2021.

Stem nu op Samen naar School! >>

Hartelijk bedankt!