Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 01-04-2021Nieuw

Paas nieuwsbrief

Beste ouders,


Na een prachtige eerste volle maan van deze lente, hebben alle kinderen gisteren op school Pasen gevierd. Er werden Paaseieren gezocht, spelletjes gespeeld, geknutseld en lekkernijen met elkaar gedeeld. Het was feest! Elk kind heeft een potje met narcissen voor thuis meegekregen die nog gaan ontluiken. Net als de lente en de rest van dit jaar. Wat gaat het ons allemaal nog brengen? In ieder geval een heerlijk lang Paasweekend.


In deze nieuwsbrief neemt juf Angela afscheid van ons als gewaardeerde collega. Na een afscheid bij de BSO zegt ze nu ook de peuterspeelzaal vaarwel om zich volledig te richten op een nieuw avontuur. Na al die jaren zullen we haar zeker missen maar wensen haar vooral het allerbeste voor deze nieuwe stap.


Met het team gaan we dinsdag 6 april tijdens onze studiedag aan de slag met ons beleid over ICT en mediawijsheid. Denken jullie eraan dat er dan geen school is. De Samen naar School klas is wel open omdat de studiedagen voor deze klas op andere dagen vallen.


Naast onze muzikale Paasgroet, De klokken van Pasen (coronaproef opgenomen), vinden jullie onderaan nog meer leesvoer en inspiratie vanuit de omgeving.


We wensen jullie fijne dagen, geniet van elkaar!


Hartelijke groet,

Constanze Kappelmann

Afscheid van de Adriaan Roland Holstschool

Ongeveer 14 jaar geleden begon ik als moeder en peuterjuf op deze school. Terwijl mijn zoon momenteel zijn examenjaar aan het afronden is op de ARH bovenbouw, ben ik mijn werkzaamheden als peuterjuf aan het verplaatsen naar het kindercentrum Fluitenkruid op de Vrije school in Castricum (voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar).


Het staat me nog heel goed bij toen ik voor het eerst de kleuterklas van mijn zoon binnenstapte. Het mooi verzorgde klaslokaal ademde creativiteit, rust en vooral omhulling uit. Wat moesten de kleuters zich hier gedragen en verzorgd voelen! In al die jaren die volgden ben ik dit gevoel niet kwijt geraakt. Hier op de kleutergang, waar Windekind zich bevindt, maar ook in de andere vleugels van de school is dit zichtbaar, voelbaar, tastbaar.


Samen met mijn zoon groeide ik met ieder schooljaar mee. Meegenietend van de lesstof, de liederen en de jaarfeesten. Ieder jaar als peuterjuf op het Windekind genoot ik van de pedagogische begeleiding van de peuters, het vormgeven van het dagritme en de jaarfeesten met hen.


Laatst kwam ik in de Schoorlse Duinen een jonge vrouw tegen die een van mijn eerste peuters was. Ik herinnerde me haar naam nog en zag haar in een flits als peuter voor me. Zo bijzonder!


Toen ik 9 jaar geleden naast het Windekind ook op de BSO ging werken zag ik op de groep veel peuters weer terug. Ik heb met mijn collega’s en de kinderen ook hier een fijne periode ervaren.


Nu is het tijd voor iets nieuws: in het kindercentrum Fluitenkruid gaan wij als team de uitdaging aan een nieuw kindercentrum vorm te geven. Dat betekent voor mij afscheid nemen van deze mooie school en al mijn energie te richten op deze nieuwe uitdaging .

Met een dankbaar hart voor de fijne samenwerking met jullie ouders en collega’s wens ik jullie allen veel succes en geluk voor de toekomst toe!


Hartelijke groet,

Juffie Angela

Pumptrack


Beste ouders en leerlingen,


Jullie hebben waarschijnlijk de enquête langs zien komen en hopelijk allemaal ingevuld. Het idee is ontstaan om voor alle jeugd in en rondom Bergen en Schoorl iets sportiefs en moois te realiseren. Met deze gedachte kwamen we met een groep mensen op een “Pumptrack”.


Wat is nu een Pumptrack? Een baan waar je jou sportieve bewegende creativiteit in kwijt kunt voor jong en oud. Of je nu wil skaten, loopfietsen, rolschaatsen, BMX-en, fietsen of wat dan ook op wieltjes. Dat kan je op deze doorlopende baan met kombochten en heuveltjes die er voor zorgen dat je wordt uitgedaagd en super veel plezier kunt beleven. Maar ook een plek waar jong en oud allemaal kunnen genieten op hun niveau.


Filmpje Pumptrack:

https://www.youtube.com/watch?v=MaHPbkb1Mqk

De beste optie om dit voor elkaar te krijgen is je keuze in de enquête voor de Pumptrack te maken en de locatie Duinrand S. Dit laatste is het voetbal terrein in Schoorl. Waar een grasveld niet gebruikt wordt en wel een sport bestemming heeft.

Linkjes naar de enquête:

VOLWASSENEN: https://diy.smartallies.nl/s/nl/60487eea0b88d

JEUGD: https://diy.smartallies.nl/s/nl/6048a3e4731d7

Als we als bewoners met elkaar ons sterk maken dan heeft dit plan grote kans van slagen. Ik zie uit naar al jullie reacties ook namens de schoorlcommunity.


Groet Maarten de Vos

Pasen in de Ruïnekerk

De kerkelijke community trekt een steeds breder publiek, juist in coronatijd. Niet alleen zijn de vieringen verrassend, maar alles wordt in beeld gebracht door 5 camera’s en een team van regisseurs. Misschien leuk voor de komende dagen om online te kijken.

Goede vrijdag 16.00 uur Het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi.

Met betoverende muziek wordt bezongen hoe het die middag moet zijn voor ie moeder van die jongen aan het kruis. Uitvoerenden dit jaar: Anke Hillier (sopraan), Ingrid Stijsiger (mezzo), Gregor Overtoom (viool), Erna Sommer (viool), Jorien van Tuinen (altviool) en Irene van den Heuvel (cello). Ds. Engele Wijnsma geeft een inleiding, daarna volgt 40 minuten prachtige muziek. Te zien via https://youtu.be/ST15gLi52jQ (live of later) of via de lokale TV zender RTV80 (Ziggokanaal 44)

Paasmorgen 10.00 uur Viering in de Ruïnekerk

Een recent onderzoek biedt een compleet nieuw licht op het Evangelie naar Johannes. Anders da gedacht blijkt het verzetsliteratuur te zijn tijdens de Romeinse bezetting. Ds. Engele Wijnsma neemt iedereen graag me naar de finale van dat verhaal. Naast organist Frank van Wijk wordt ook gemusiceerd door Jannemien Cnossen (Team Herman van Veen), Wiebe Pier Cnossen (operazanger en docent Jazz aan conservatorium Amsterdam) en Silvia da Silva Martinho (Zangdocent uit Portugal). Te zien via: https://youtu.be/d-c9GReOlFw