Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 29-01-2021Nieuw

nieuwsbrief 29 januari

 • Veerkracht in tijden van afstandsonderwijs
 • Voorstellen MR
 • Open dag ARH
 • Uitrazen, onder begeleiding buitenspelen!
 • Gratis webinar boosheid en irritaties
 • Eurythmy4you online course


Beste ouders,

Inmiddels zijn alweer vier schoolweken verstreken in de lockdown. De kinderen werken onder jullie hoede dapper door. Het team is volop bezig met de dagelijkse taken waaronder afstandsonderwijs en noodopvang. De eerste weken waren hectisch, digitale lessen opstarten, ouderlijke cruciale weekroosters inpassen in de noodopvang, hier en daar een haperende internetverbinding en niet te vergeten de corona testjes tussendoor.


Deze week, ervan uitgaande dat alles nu in het nieuwe ritme soepel mag gaan, kwam er nog een grote stroomstoring in het gebouw erbij...Gelukkig is weer alles verholpen en is er een verbeterslag gemaakt in de infrastructuur.


Als schoolleider zie ik bij jullie, de kinderen en docenten veel veerkracht. Soms raakt de koek op en dat is begrijpelijk. Maar door naar elkaar te luisteren en samen tot oplossingen te komen kunnen we weer verder. Wat zou het mooi zijn als we de energie die we nu tonen in veerkracht, straks met elkaar kunnen verzilveren in activiteiten zoals het vieren van de seizoensfeesten en het verder ontwikkelen van ons prachtig vrije school onderwijs. Maar het blijft nog even spannend of we echt per 8 februari weer open mogen. Belangrijk is dat we elkaar blijven vinden in deze tijd.


Als je vragen hebt stel ze gerust aan de leerkracht of mij. In het kader van samen beleid maken is het goed om in deze nieuwsbrief drie (nieuwe) MR-leden aan het woord te laten.


Hartelijke groet,

Constanze Kappelmann

Voorstellen MR

Liesbeth Smit-Besamusca

Even een voorstelronde vanuit de MR. Ik ben Liesbeth Smit-Besamusca en samen met Wouter zijn wij de ouders van Olivia (brugklas bovenbouw ARH), Roemer (vijfde klas) en Louise (1e klas). Na 4 maanden Bosschool kwamen wij hier net na de kerstvakantie binnen met onze oudste van toen 4 jaar, die zich vanaf minuut 1 hier op haar plek heeft gevoeld en ook zo voor ons.

Het leven met de seizoenen en de aandacht die hier voor de kinderen is ervaren wij als een hele bijzondere aanvulling op alles dat op alle scholen “moet”. Sinds 1,5 jaar ben ik actief bij de MR wat me goed bevalt. Ik vind het heel erg leuk mee te denken en mijn aandacht te schenken aan zaken die dat nodig hebben binnen de school.

Voor vragen ben ik uiteraard bereikbaar. Info@liesbethbesamusca.nl

En hopelijk straks na de thuisschool tijd weer fysiek rond het schoolplein.


Jonathan Fürst

Mijn naam is Jonathan Fürst. Mijn vrouw Daniela en ik zijn de ouders van twee zonen, die beiden naar de ARH gaan. Madhu zit in de derde klas, Nuka in de eerste.

We voelen ons alle vier sterk verbonden met de school. Voor de jongens is het een fijne en veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn, van alles leren over zichzelf en de wereld om hen heen, en waar ze vriendschappen opbouwen. Ze gaan zo ontzettend graag naar school! De lagere schooltijd heb je maar één keer in je leven dus je kunt je voorstellen dat we hier als ouders zielsgelukkig mee zijn.


Uiteraard willen wij zelf ook een steentje bijdragen aan de school, net zoals zo veel andere ouders. Daniela was jarenlang klassenouder. Ik zit sinds afgelopen herfst in de MR. Ik moet nog een beetje leren hoe het er allemaal aan toe gaat in zo'n omgeving, maar ik doe mijn best en hoop dat het helpt.

Voel je uiteraard vrij om contact met Liesbeth of mij op te nemen als je iets wilt voorleggen of bespreken met de MR. Ook bij twijfel: gewoon contact opnemen hoor! Wellicht tot dan of gewoon ergens op of rond de school! Bij voorkeur op het voetbalveldje"

jonathan.furst@yahoo.com


Esther Meinen

De meeste ouders kennen mij als juf Esther. Sinds 13 jaar ben ik werkzaam op onze mooie school. Eerst als leerkracht voor de onderbouw en sinds 5 jaar als kleuterjuf. Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen zonen die samen met hun partner inmiddels verspreidt over Noord-Holland wonen. Ik woon in Sint Pancras en fiets dagelijks door de mooie polders naar Bergen. Twee jaar geleden ben ik als voorzitter van de MR begonnen. Eerst nog wat onwennig, maar inmiddels met veel plezier. Bij vragen kun je me mailen op het volgende mailadres: emeinen@arhbergen.nl

Op alle schooldagen ben ik ook aan het einde van de schooldag even op het schoolplein van de kleuters te vinden.

Online open dag ARH


Altijd al eens binnen willen kijken bij de bovenbouw? Omdat de opendagen dit jaar niet door konden gaan heeft de bovenbouw een leuke online open dag op de website staan. Heel leuk om eens een kijkje te nemen!

Online open dag


Uitrazen, onder begeleiding buitenspelen!

Buitenspelen is heel belangrijk en goed voor kinderen! Omdat in deze tijd toch veel kinderen binnen blijven starten we deze week met 'Uitrazen’ in alle kernen in de Gemeente Bergen.

De vakleerkrachten begeleiden de activiteiten, zij zijn een bekend gezicht voor de kinderen én experts op gebied van bewegen.

De activiteiten zijn laagdrempelig, lekker bewegen in de buitenlucht en spelletjes doen!

 • Maandagmiddag van 15.00-16.00 uur (vanaf 1 februari)
  • Locatie: vv Egmondia, Egmond aan Zee
  • Onder begeleiding van vakleerkracht Rob Kaan
 • Dinsdagmiddag van 14.15-15.15 uur (vanaf 2 februari)
  • Locatie: natuurspeeltuin Saene, Bergen
  • Onder begeleiding van vakleerkracht Liliana Bonea
 • Woensdagmiddag van 14.15-15.15 uur (vanaf morgen 27 januari)
  • Locatie: handbalvereniging Berdos, groeneweg Bergen
  • Onder begeleiding van vakleerkracht Joyce Bruinewoud
 • Donderdagmiddag van 14.15-15.15 uur (vanaf 28 januari)
  • Locatie: vv Duinrand S., Schoorl
  • Onder begeleiding van vakleerkracht Dennis Schuit
 • Vrijdagmiddag van 14.15-15.15 uur (vanaf 29 januari)
  • Locatie: natuurspeeltuin Saene, Bergen
  • Onder begeleiding van vakleerkracht Liliana Bonea

Alle activiteiten zijn gratis. Ouders moeten hun kind(eren) inschrijven via:

www.sportenbewegeninbergen.nl

Ouders zijn niet welkom om te blijven tijdens de activiteit. Wel mogen ze hun kind wegbrengen en natuurlijk ophalen na afloop.

De vakleerkrachten houden zich aan de regels conform de richtlijnen. Op deze manier hopen we de kinderen in beweging te houden.

GRATIS WEBINAR WOENSDAG 3 FEBRUARI as (19.30-20.30)

Thema: Boosheid Sneller geïrriteerd en/of boos dan je zou willen? Je kunt er WEL iets aan doen!


Eigenlijk ben je best vaak boos of geïrriteerd, als je er even bij stilstaat. Je bent er niet trots op, vind het eigenlijk vervelend, maar het is zo. En dat heeft nare gevolgen. Geen goede relatie met je kinderen, je familie, je collega’s. Ook al voel je dat je in je recht staat, eind van het liedje sta je alleen. En is er altijd gedoe en spanning. En dat is zeker niet wat je wilt. Dat voelt eenzaam en verdrietig. Mogelijk voel je ook dat anderen jou dit aandoen. Waardoor ze nog meer afstand van je nemen. Echt niet fijn. Weet: je kunt hier vanaf komen.


Het is niet jouw schuld maar je kunt hier wel wat aan doen. Door ten eerste te begrijpen waarom je überhaupt in deze emotie terecht komt om vervolgens te begrijpen hoe je uit deze emotie kan komen. Je raakt namelijk vaak gevangen in een beschermingsmechanisme die nu zijn functie heeft verloren. Wij laten jou in dit webinar zien hoe dit precies werkt en geven je praktische handvaten waar je écht wat aan hebt. Wil jij meer hiervan weten?


Lees hier de brochure


Kom dan en meld je aan!
https://www.annetniehof.com/gratis-webinars of email mij: contact@annetniehof.com

GGD Bergen


Het onderwijs op afstand is weer begonnen en wij als gezondheidszorg maken ons o.a. klaar voor de groepsvaccinaties. Ondanks dat er veel personeelsleden van de GGD betrokken zijn bij de groepsvaccinaties gaat de reguliere zorg grotendeels, met wat kleine aanpassingen, gewoon door.


Door middel van deze e-mail willen wij jullie dan ook laten weten dat wij er voor jullie, de kinderen én de ouders zijn. Het consultatiebureau draait gewoon door, ouders kunnen nog steeds terecht bij onze opvoeddeskundigen en de jeugdverpleegkundigen zijn nog steeds beschikbaar voor de scholen.

Voor direct contact met team Bergen kunt u een mail sturen naar jgzbergen@ggdhn.nl Deze mailbox wordt op alle werkdagen bekeken door het team.

Ook kunt u, tijdens kantooruren, terecht bij het algemene telefoonnummer van de JGZ: 088-0100 550.


Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd en laten we hopen op het beste de komende periode.


Met vriendelijke groeten,

Team Bergen/EgmondenWe would be happy if you could forward this information to your colleagues and parents at your school.

Eurythmy exercises for the autonomic nervous system

Human physiology is geared towards freedom.Just as the heart is an organ of perception, our nervous system is an organ of communication.All nerves are of a sensitive kind, they are spirit-guiding organs that carry the warmth ether, the light ether, the tone ether and the life ether into the human being.They ensure our awareness in the senses and in the body, they enable us to move and they are - besides the hormones - a vital communication system for our health and for our vitality.

Working method

With this course you get to know a fund of movement exercises that will help you to support your autonomic nervous system in its diverse tasks and to give your organism the relief it needs to create a good foundation for your health.

The exercises are easy and you will learn many variations. We practice large and small movements, do exercises sitting, standing and walking, and we do and listen alternately. Just like the organism needs

Further information

 • The webinar costs € 50.- (reduced € 35.-). If that is too much for you, write an email and you will get access for the amount that is right for you.
 • Registration onhttps://www.eurythmy4you-en.com/eurythmy-with-theodor
 • In the Pdf attached you will find in depth information about our approach to the autonomic nervous system

With best regards and all the best for 2021

Theodor Hundhammer, Anastasiia Bokovets
Eurythmy4you


Exercises for the Autonomic Nervous System