Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 06-11-2020Nieuw

nieuwsbrief 6 november  • Voorwoord
  • Waldorf 100 klok
  • Start remediëringsprogramma rekenen
  • Gratis sporten na school
  • Zet je licht aan

Beste ouders,

Na de vakantie heeft de herfst doorgezet en we gaan met elkaar het seizoen van de lichtfeesten in, met volgende week Sint Maarten.

Dit jaar is anders dan anders. Dat merken we ook in de voorbereiding van elk feest. Wat opvalt is dat dit veel tijd kost. Maar het geeft ook ruimte, ruimte om het een keer anders te doen. Ik vind het prachtig om te zien hoe vindingrijk het team elke keer weer schakelt en de sfeer en inhoud bewaakt.


Af en toe komt de vraag van jullie of het niet mogelijk is om weer meer op school te kunnen zijn. Het antwoord van mij is dan vaker nee dan ik zou willen maar de protocollen zijn er heel duidelijk in. Het meest belangrijke kan wel en dat is dat de school open is en we elke dag de kinderen onderwijs mogen geven. Als ik het vanuit dit perspectief bekijk zijn wij, en dan spreek ik voor het hele team, hier heel dankbaar voor en gaan we ons vooral hierop richten.

De samenwerking met de klassenouders is extra belangrijk geworden. Vorige week hebben we het eerste digitale klassenouder overleg gehouden. Vanuit het overleg hebben we besloten om jullie een app te sturen over de verkeersveiligheid. Er ontstonden situaties die niet acceptabel waren maar door het appje en jullie medewerking zien we deze week meteen resultaat. Er wordt weer rekening gehouden met het afgesproken eenrichtingsverkeer en netjes in de vakken geparkeerd. Het zou fantastisch zijn als we dit nu met elkaar vast kunnen houden.


De periode voor de herfstvakantie hebben we afgesloten met de Ithaka studiedag. Erik Baars, lector Antroposofische Gezondheidszorg aan de Hogeschool Leiden heeft zijn inzichten over vitaliteit met ons gedeeld. Daarna hebben we met elkaar onderzocht hoe we met het thema waarderen binnen onze school omgaan. In hoeverre is het kind nu eigenaar van zijn proces, wat is de rol van de leerkracht en hoe kunnen we de ouders hierin betrekken? We gaan hier de komende maanden mee verder en ik zal jullie hierover nog berichten.

Vanuit het bestuur wil ik nog een brief met jullie delen over het afgelopen inspectiebezoek. Deze brief vind je hier:

Hartelijke groet,

Constanze Kappelmann


Rondje langs de klassen

Waldorf 100 klok

De Waldorf 100 klok staat de komende weken bij ons op school. De klok is gemaakt voor alle vrijescholen in Nederland als herinnering aan 100 jaar vrijeschoolonderwijs en kan langs de scholen reizen om daar geluid te worden. Bijvoorbeeld tijdens jaarfeesten, conferenties óf om een nieuwe vrijeschool in te luiden. Scholen voegen zo een eigen verhaal toe aan de grote reis van de klok. De tekst op de klok luidt: "Ik zing rond in de wereld".

Lees het hele verhaal hier

Start remediëringsprogramma rekenen

Voor een kleine groep leerlingen die zich door de Corona thuisonderwijssituatie onvoldoende hebben kunnen ontwikkelen, starten wij binnenkort, tijdens schooltijd, met een remediëringsprogramma voor rekenen.

Juf Susan zal dit programma gaan uitvoeren en neemt hierover contact op met de ouders.
Bij vragen kun je haar mailen: s.otter@arhbergen.nl.

Naschools sporten woensdagmiddag, doe mee!

Op de woensdagmiddag van 14:15 tot 15:15 wordt er enthousiast gesport door een groepje kinderen in de gymzaal aan het Zakendijkje. Er worden verschillende sporten uitgeprobeerd om te zien welke sport het beste bij je past.

Nu is er nog genoeg plek voor meer kinderen om gezellig te komen sporten!

Voor de aankomende weken gaan we aan de slag met de sport handbal. Een snelle en dynamische sport. Door middel van verschillende spellen en oefeningen leren de kinderen de basis van handbal. Gymjuf Joyce is zelf handbalster en jeugdtrainer.


Alle info nog op een rijtje:

-Wat? Naschools sporten

-Voor wie? Kinderen van de basisscholen in Bergen (6 – 12 jaar)

-Waar? Gymzaal aan het Zakendijkje (naast de Lucebertschool en Matthieu Wiegmanschool)

-Wanneer? Elke woensdag, 14:15-15:15 (in de vakantie niet!)

-Kosten? Het sporten is geheel GRATIS!

-Door wie? Gymjuf Joyce Bruinewoud (Geeft gymles op meerdere basisscholen in Bergen)

-Opgeven? Stuur een mail naar j.bruinewoud@alkmaarsport.nl voorzien van je naam, leeftijd, school en het telefoon nummer van je ouders (ingeval van nood kan er contact gezocht worden)

-Meer info? Neem contact op via j.bruinewoud@alkmaarsport.nl

I.v.m. met de geldende maatregelen omtrent Covid-19 mogen er helaas geen ouders in de gymzaal komen, het is een schoolgebouw.


De ANWB zet zich al jaren in voor verkeersveiligheid. 67% van de Nederlanders heeft wel eens een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. En de kans op een aanrijding neemt met 20 procent af bij juiste fietsverlichting. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten.


Ook dit jaar zet de ANWB zich met de fietsverlichtingsactie weer in zodat uw kinderen veilig en goed zichtbaar op de fiets naar school gaan. De ANWB fietsverlichtingsactie stimuleert een gedragsverandering bij uw kinderen m.b.t. het correct voeren van fietsverlichting. De gedragsinterventie bestaat uit een sjabloon met spuitkrijt dat makkelijk is aan te brengen bij het fietsenhok en op het pad voor het hek van de school. Onderzoek wees uit dat 20% van de fietsers na het zien van de tag “zet je licht aan” zijn fietsverlichting wél aanzet. Vaak werkt de fietsverlichting wel maar vergeet men deze echter aan te zetten. Dit jaar wordt deze gedragsinterventie wederom ingezet. Wilt u meer informatie kijk dan op www.anwb.nl/fietsverlichtingsactie