Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 03-12-2020Nieuw

nieuwsbrief 3 december

 • Voorwoord
 • Overzicht belangrijke punten
 • Klas 4 naar de Ruïnekerk
 • Afscheid Angela

Beste ouders,

De tijd vliegt en ik kijk terug op mijn eerste jaar als directeur op deze prachtige school. Het was een goed jaar waar we met elkaar hebben opgeruimd en vernieuwing in gang is gezet.


Als team hebben we naast het thema afstandsonderwijs gewerkt aan schoolbrede afspraken, (cyclisch) evalueren en zijn we begonnen aan een traject cultuur met kwaliteit.

Volgend jaar gaan we met alle thema’s door met uitzondering van het onderwerp afstandsonderwijs, we hopen dit om te kunnen zetten naar mediawijsheid. Ik zal jullie de komende tijd verder meenemen in deze ontwikkelingen maar het is tijd om stil te staan bij...onze Samen naar School klas.

Precies één jaar terug hebben we om de tafel van de bestuurder van het Samenwerkingsverband gezeten en groen licht gekregen om te starten. Inmiddels is het klasje van juf Linda en juf Margot niet meer weg te denken uit onze school. In het begin vroeg het van ons allemaal durf, een sprong in het diepe. In kortste tijd een klas openen want de kinderen stonden te trappelen. Er waren genoeg uitdagingen maar we hebben ze samen genomen en doorgezet.

Het resultaat mag er zijn: inclusief onderwijs! Elke dag van de schoolweek ontmoeten de kinderen van de SNSklas de kinderen van de andere klassen, de kleuters spelen op vaste momenten samen buiten, de wat oudere kinderen schuiven bij de eerste klas aan en de zesde klassers komen naar het klasje om samen activiteiten te doen.

Als organisatie zijn we een samenwerkingen aangegaan met Esdegé-Reigersdaal en een orthopedagoog om verder te ontwikkelen. Extra geduld vraagt de officiële opening van het klasje, gezien de omstandigheden moeten we daarmee nog steeds wachten…maar dromen mag en wat zou het mooi zijn om deze kinderen samen met de hele school en alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben te kunnen verwelkomen.

Wie nog even verder wil lezen over de achtergrond van inclusief onderwijs. Er is net een wetenschappelijk onderzoek verschenen van de Rijksuniversiteit Groningen over de opbrengsten van een Samen naar School klas: Overzicht van het onderzoek naar de effecten van de Samen naar School klassen door de Rijksuniversiteit Groningen - Samen naar School


Ik wens jullie allemaal een fijne adventstijd toe en houd je mailbox voor de kerst nog in de gaten….


Hartelijke groet,

Constanze Kappelmann


De belangrijkste praktische punten voor deze maand:

 • Vrijdag 4 december komt Sint Nicolaas op zijn paard op bezoek. Dit jaar ontvangen we de Heiligman alleen met de kinderen en we vragen jullie niet te komen kijken. Hij zal met zijn Pieten de klassen bezoeken. Alle kinderen zijn deze dag om 12.45 uit. Denken jullie eraan dat elk kind van klas 4,5 en 6 een surprise in gaat leveren.
 • Donderdag 17 december is er geen middagschool en gaat klas 4,5,6 kerst vieren met kerstspel en kerstdiner vanaf 17.30 tot 19.15.
 • Vrijdag 18 december is de laatste schooldag van de kerstvakantie. Kleuterklassen en klas 4,5,6 zijn vrij. Klas 1,2,3 hebben kerstspel en kerstontbijt en zijn om 10.30 uit.

Klas 4 naar de Ruïnekerk


In de eerste aardrijkskundeperiode in klas 4 gaat het over de eigen woonomgeving. Hierbij wordt ook de historie van Bergen behandeld.

Dinsdag 2 december zijn we naar de Ruïnekerk geweest. Daar heeft Henk van Oort ons over de rijke geschiedenis van de kerk verteld. We hebben binnen en buiten de kerk sporen uit het verleden kunnen bekijken. Het was een boeiend uitstapje. Met een meesterverteller die ons meenam door de tijd van 1420 tot nu.

Met een Sinterklaaslied uit de toren als afscheid zijn we via het standbeeld van Adriaan Roland Holst weer naar school terug gelopen.


Beste ouders,

Na 9 jaar met plezier in de naschoolse opvang gewerkt te hebben ga ik vanaf januari in een nieuw startend antroposofisch kindercentrum in Castricum werken.

Evengoed zullen we elkaar regelmatig op school tegen blijven komen omdat mijn werk met de peuters op het Windekind gewoon doorgaat.

Ik wil jullie danken voor de fijne samenwerking!

Hartelijke groet,

juffie Angela

Gratis Coaching & Loopbaanadvies!

Heb je vragen of wensen m.b.t. tot je werk en je loopbaan? Wil je er achter komen hoe en waar jij het beste tot je recht komt en hoe je dat aan moet pakken? Dan is er goed nieuws voor jou!

De “NL Leert Door” subsidie van de overheid voor ontwikkeladvies is vanaf 1 december weer beschikbaar! Alle werknemers, ZZP’ers, flexwerkers en werkzoekenden kunnen dit gratis volgen.

De Bergense coach & loopbaanadviseur Friso Vonder biedt de trajecten volledig kosteloos aan. Wees er snel bij, het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Friso Vonder verzorgt de subsidieaanvraag.

Dus wil je aan de slag met je loopbaan of je droombaan meld je dan nu aan via info@frisovonder.nl en start na 1 december! of kijk op www.frisovonder.nl voor meer informatie.

Schilderen en vormtekenen

Vormtekenen

Laat je inspireren door vele prachtige vormtekeningen: van eenvoudig beweeglijk lijnenspel tot ingewikkelde vlechtvormen. Een ochtend inspannend ontspannen!

Voor ouders een mogelijkheid om het vak te verkennen.


Vijf zaterdagochtenden van 9.30 - 11.30 uur op de Rudolf Steinerschool te Alkmaar

9 - 16 - 23 - 30 januari en 6 februari 2020. Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen.


Schildercursus

In de nat-in-nat techniek gaan we via kleurencirkels ons begeven in landschap, bloemen en bomen. De kleurenleer van Goethe en Steiner komen ook voorbij!

Voor ouders de kans om net als de kinderen dit vak te beoefenen.


Vier zaterdagochtenden van 9.30 - 12.00 uur op de Rudolf Steinerschool te Alkmaar

6 - 13 - 20 en 27 maart 2020. Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen.


Kosten € 50.00 all in (teken/schildermateriaal en papier) opgave via dickbruin2@hotmail.com

ennu theater is weer begonnen met toneellessen!

 • In een eigen theaterwerkplaats vlakbij school creëren we met elkaar een unieke voorstelling!
 • Improviseren, actie/reactie, samenwerken, personage opbouw, spelen met (vaste) tekst, je lijf als instrument, hoe sta je op het podium, eindelijk even durven zijn waar je altijd van droomt!
 • Een inspirerende plek, waar alles aanwezig is om je even een volwaardige acteur of actrice te voelen!
 • Voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar.
 • Nieuwe groep begint in januari 2021 Doe je ook mee? Neem contact op met Marieke van Iersel bel/app: 06-25430022 mail: info@ennutheater.nl