Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 05-02-2024Nieuw

nieuwsbrief 7 februari

in deze nieuwsbrief

  • voorwoord
  • algemene ouderavond

  • lentemarkt
  • keuzemiddagen

Agenda

16 februari Carnaval geen middagschool 
19 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 
19 maart Algemene ouderavond 19:00 uur

Voorwoord

Beste ouders,

Welkom bij de nieuwste editie van onze nieuwsbrief!


Allereerst willen we jullie van harte uitnodigen voor onze algemene ouderavond. Hoewel het thema 'Veilig Puberen' misschien meer gericht lijkt op oudere kinderen, heten we alle ouders van onze school van harte welkom. Het is een kans voor ons om samen te komen, in gesprek te gaan en waardevolle inzichten te delen over het opvoeden van alle kinderen van onze school. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen.


Daarnaast hebben we de lentemarkt in het vooruitzicht! Een prachtige gelegenheid om de lente te vieren, samen te komen als gemeenschap en te genieten van allerlei leuke activiteiten, lekkernijen en kraampjes. Noteer deze datum alvast in jullie agenda, want dit wil je niet missen!


Algemene ouderavond 19 maart 2024


Op 19 maart a.s. staat er een algemene ouderavond gepland. We hebben hiervoor gastspreker Leonie Befort, mediacoach en kindercoach van de bibliotheek Kennemerwaard, uitgenodigd.


Het thema van de avond is "veilig puberen". Tijdens deze avond ligt de nadruk op voorlichting over het veilige gebruik van digitale media en het stellen van (liefdevolle) grenzen en weerbaarheid.

Het doel is bewustwording te creëren en openlijk te bespreken wat er speelt. Alle ouders van leerlingenuit klas 4, 5 en 6 krijgen een uitnodiging van de klassenleerkrachten en we heten alle ouders van de andere klassen ook van harte welkom voor dit belangrijke thema.


De zaal is open vanaf 18.45 uur en begin van het programma is 19.00 uur.

Lentemarkt

Op zaterdag 20 april 2024 vindt de lentemarkt plaats van 10:30 tot 14:30. Een magisch evenement voor alle kinderen en ouders. Via de activiteitenlijst van jouw klas kan je je aanmelden om te helpen deze dag tot een succes te maken. Verder:

Kraam voor verkoop

Er zijn nog een paar kramen vrij voor de verkoop van mooie producten. Dus ben of ken je iemand die een mooi product heeft voor de verkoop, meld je per mail bij Corine en Julie - julie.verburg@gmail.com. En laat even weten wat je wil verkopen, zodat we een passend en gevarieerd aanbod hebben op de markt.


Geef je op voor de schoolband "De Papa's & De Mama's".

Doe je mee? Stuur Maya een appje via 06-14332135. Deel dit met andere muzikale (groot)ouders. En nog beter, geef je op!


Keuzemiddagen klas 4, 5 en 6.

Koken, dierverzorging, werken met speksteen, dans, boogschieten, schilderen, drama, Lego Spike, vliegtuigjes bouwen en fotografie. Voor elk talent wat wils op de vrijdagmiddagen afgelopen november. De keuzemiddagen waren weer een groot succes! Heel veel dank aan de collega's en ouders die hun talent en enthousiasme hebben gedeeld met onze kinderen.

Op 24 mei, 31 mei en 7 juni 2024 organiseren we weer een nieuwe serie keuzemiddagen (van 12.45 - 15.00 uur). Wil je hier als ouder, opa of oma een bijdrage aan leveren? Neem dan contact op met juf Susan. Mailadres: sdotter@arhbergen.nl

Gevonden voorwerpen

Er is weer veel kleding achtergelaten op school, net als bekers, broodtrommels en rugzakken etc.

Willen jullie even kijken of er iets van jullie mooie kind tussen zit?

De spullen zijn te vinden in de kist bij de entreehal van de school.

Ingezonden

Beste ouders en belangstellenden,

Op vrijdagavond 9 februari organiseren we voor het eerst een Ecstatic Dance in de aula. Ecstatic Dance is een bewuste, vrije vorm van dansen in een respectvolle en oordeelloze omgeving. Dansers kunnen zichzelf uiten op hun unieke manier. Belangrijke regels zijn onder andere niet praten tijdens het dansen, geen gebruik van opwekkende of verdovende middelen en dansen op blote voeten of sokken.

19:15 uur inloop

19:30 start ceremonie en dans

22:30 uur einde avond

Draag comfortabele kleding en vergeet je waterfles niet.

Friso Immanuel leidt de avond en zorgt voor een geweldige dansset.

Als je erbij bent!

Tickets

informatie: ecstaticdancebergen@gmail.com

Speel mee met de BuurtBand!

Het succesvolle landelijke project de BuurtBand, een initiatief van Fort van de Verbeelding, is nu ook in Bergen gestart.

De BuurtBand is een muziekproject waar aan iedereen uit Bergen kan meedoen. Je hoeft helemaal niet muzikaal te zijn om mee te kunnen doen. Maar als je wel (veel) muzikale ervaring hebt ben je ook heel erg welkom. We dagen iedereen uit, op welk niveau dan ook. We zorgen voor bijzondere instrumenten waarop je direct kunt spelen, dus als je geen eigen instrument hebt is dat geen enkel probleem. Jong oud, iedereen is welkom, dus kom met je opa of je dochter, of je nieuwe buurvrouw.

Op deze manier gaan we bouwen aan een prachtige, unieke, veelkleurige BuurtBand in Bergen. We repeteren op de dinsdagmiddagen van 15:45 tot 17:00 en je kan elk moment instromen. Op 30 maart hebben we een concert en ook daar ben je van harte welkom

Het is gratisJ

Leuk om elkaar binnenkort muzikaal te ontmoeten!

Datum & tijd Dinsdagen, behalve in de vakanties van 15.45-17:00

Locatie & adres De Haemstede, Beemsterlaan 6, Bergen

Organisatie Magentazorg, locatie De Haemstede & Fort van de Verbeelding

Contact Jackie Fleskens, j.fleskens@magentazorg.nl

Voorbeeldfilmpje BuurtBand van ons laatste concert: https://youtu.be/_RVmSKQ2co4?si=4KbkEw_Ez5FGAa5H

Uitnodiging voor euritmiedag over de weekspreuken 1 en 52

Op Palmzondag, 24 maart vindt er een euritmiedag plaats rond het thema van de “laatste’ en de “eerste” weekspreuk.

In het korte voorwoord dat Rudolf Steiner bij de weekspreuken geeft, zegt hij over de weekspreuken dat het gaat om een meeleven van de mensenziel met de aardeziel.

Door de weekspreuken heen kunnen we beleven dat de aardeziel inademt in de winter en uitademt in de zomer.

Er is echter nog een ander ritme dat door de weekspreuken heen trekt, namelijk dat van dood en opstanding.

Wat een ommekeer van week 52 naar week 1!

Tijdens de euritmiedag zal dieper worden ingegaan op de “spiegeling” van deze twee spreuken: hoe ademen ze tussen binnen en buiten, elk voor zich en in verhouding tot elkaar?

In de middag zullen we ook kennismaken met de euritmische aanwijzingen die Rudolf Steiner voor deze spreuken heeft gegeven.

Onder leiding van Carin Brinton-Boonstoppel

Datum: zondag 24 maart 2024

Tijd: van 10 uur tot 15 uur

Adres: Adriaan Roland Holstschool 0nderbouw.

Prins Hendriklaan 56-58 Bergen

Kosten: 40 Euro


Info en aanmelden bij Loes van Holsteijn: mlvanholsteijn@proton.me