Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 17-11-2023Nieuw

nieuwsbrief 17 november

in deze nieuwsbrief

 • voorwoord
 • kinderboekenweek
 • nieuwe MR-leden
 • nieuw meubilair
 • ARH-week van de verkeersveiligheid

 • Vrijeschool Schagen

Agenda

5 december Sinterklaasfeest geen middagschool 
6 december Studiedag 
20 december 18:00 uur kerstspel voor klas 5 en 6 en ouders 
21 december Kleuters, klas 5 en 6 vrij - klas 1 t/m 4 11 uur uit
22 december vrij 


Beste ouders,


De dagen worden weer korter en het is weer nat en koud buiten, tijd om de lichtjes aan te steken en naar binnen te keren. Het eerste lichtfeest is het feest van Sint Maarten 40 dagen voor kerst en de lichtjes blijven branden tot Maria Lichtmis 40 dagen na kerst. Dan gaan de sappen in de bomen weer stromen en worden de dagen langzaam weer langer.

Tijdens de vier adventsweken steken we elke week een kaarsje meer aan op de adventskrans om met kerst in het volle licht en warmte het kerstkind te ontvangen.


Het kerstspel wordt dit jaar gespeeld op woensdagavond voor klas 5 en 6 en op donderdagochtend voor klas 1 tot en met 4.


De kerstvakantie begint voor klas 5 en 6 op woensdagavond en voor klas 1 tot en met 4 donderdagochtend om 11 uur. De kleuters zijn op donderdag al vrij, zij mogen in de laatste week kijken naar het kleine kerstspel dat wordt opgevoerd door kinderen van de hoogste klassen.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek was weer een groot succes. De kinderen zijn weer enthousiast aan het lezen.


Op de kinderboekenmarkt zijn veel kinderen met nieuwe boeken naar huis gegaan, de kinderen hebben de lekkerste plekjes in de school opgezocht om te lezen en veel over hun favoriete boeken gepraat om een ander ook enthousiast te maken.


Als kers op de taart kwam de schrijfster Marjolijn Hof (winnares van de Gouden Griffel en de Gouden Uil) aan de kinderen van de hoogste klassen vertellen wat het inhoudt om een boek te schrijven. De kinderen mochten al hun vragen stellen en het werd een interessante ochtend.


Na de pauze was de voorleeswedstrijd, Marjolijn had goede tips om het voorlezen nog beter te maken. De kinderen lazen voor uit het boek Lepelsnijder, geschreven door Marjolijn. Wat heerlijk om te zien dat de kinderen zo enthousiast hun eigen klasgenoot steunen.


Wat een kwaliteiten hebben de kinderen op onze school. De wedstrijd is, na een lastig juryberaad, gewonnen door Hannah uit klas 5. De kinderen waren aan het einde van de week zo enthousiast dat de vraag gesteld is of we niet nog een leesweek kunnen houden dit jaar.

Nieuwe MR-leden

Wouter Smit

Ik ben Wouter Smit. Vader van Olivia, Roemer en Louise.
De oudste twee zitten inmiddels op de bovenbouw van de Vrijeschool. Louise zit in de vierde klas “De breuken klas” bij juf Anita.


Zelf heb ik hier ook op school gezeten.
In die tijd hadden we ook zaterdag school en telde de Vrijeschool zeven basisschool jaren. Ik heb het als een hele fijne periode ervaren.

Sinds begin van dit schooljaar zit ik samen met Jonathan Furst en Kathelijne Janssen in de MR raad. Als je ergens mee zit of je hebt gewoon een school gerelateerde vraag, schroom dan niet het mij te vragen.


Ik zie jullie op het schoolplein.


Kathelijne Janssen

Graag stel ik mij voor als nieuw MR lid.

Ik ben Kathelijne Janssen en samen met mijn man Freek hebben wij 3 kinderen op school; Miza van 6 jaar (kleuterklas Ingrid), Reef van 8 jaar (3e klas) en Noé van 11 jaar (6e klas).


Sinds april vorig jaar heb ik mij aangemeld voor de MR en ben blij op een andere manier nog meer voor onze school te kunnen betekenen en mee te denken op diverse fronten.


Wanneer je vragen en/of ideeën hebt voor de MR kan je mij aanspreken op het schoolplein of bellen.

Tot op school!

Hartelijke groet,

Kathelijne


Nieuw meubilair

Het schoolmeubilair wordt de komende jaren vernieuwd en vorige week kwamen de nieuwe tafels en stoelen voor klas 5 en 6 binnen.


Met vereende krachten hebben de kinderen alles op de goede plaats gezet en zitten ze nu heerlijk aan hun nieuwe tafels te werken.


De Toermalijn in Hillegom had wat tafels en stoelen te kort en heeft het oude meubilair overgenomen.

ARH-week van de verkeersveiligheid

De week van de verkeersveiligheid was een groot succes. Kinderen en leerkrachten begonnen elke ochtend met het uitdelen van hartjes aan iedereen die zich aan de verkeersregels hield.


De school was versierd met kleurrijke spandoeken die door de kinderen waren gemaakt. De verkeersregels werden tijdens deze week weer helder voor iedereen. Onze wijkagent heeft de kinderen geholpen bij de fietsencheck en een formulier met verbeterpunten is meegegaan naar huis.

In de hogere klassen is het thema aan bod gekomen en het was een fijne week waar we met z'n allen met plezier op terugkijken.


Er waren echter nog twee aandachtspunten: mountainbikes en het parkeren van bakfietsen.

Mountainbikes zijn prachtig, maar niet altijd uitgerust voor het fietsen op de weg. Willen jullie daarbij stilstaan, de suggestie van de wijkagent: aanpassing van mountainbikes voor veilig weggebruik of aanschaf van een meer geschikte tweede fiets.


We hebben feedback van ouders ontvangen over de nieuwe regel voor het parkeren van bakfietsen. Allereerst dank hiervoor. We streven uiteraard naar een fijne oplossing voor iedereen. Samen met de wijkagent hebben we naar passende oplossingen gekeken. Na de herfstvakantie gaan we verder in gesprek ook staat er een gesprek gepland met de gemeente. Tot die tijd vragen we iedereen om zoveel mogelijk de groenstrook bij het voetbalveldje te gebruiken als bakfiets-parkeerplek.


Hier nogmaals onze 6 afspraken op een rij met de vraag aan iedereen daar rekening mee te houden:

 1. Kom zoveel mogelijk op de fiets.
 2. We hanteren met onze school een beleid voor éénrichtingsverkeer voor de auto’s, zie de pijlen op het onderstaande kaartje.
 3. De twee parkeerplaatsen Kiss & Ride zijn alléén bedoeld voor afzetten en wegrijden.
 4. Naast het voetpad langs de school is een NP-zone. De straat wordt te smal als daar ook auto’s staan.
 5. Parkeer de auto alléén in de parkeervakken rondom school. Of in de woonwijken rondom school, daar is genoeg parkeergelegenheid.
 6. Nieuwe regel! Waar horen de bakfietsen te staan? Graag naast het voetbalveldje op het gras. Gewone fietsen van kleuterouders kunnen wel even op het schoolplein.

Vrijeschool Schagen


Het is gelukt!!! De aanvraag voor een zelfstandige (vrije)school in Schagen is gedaan. We hadden uiteindelijk meer dan voldoende steunbetuigingen. Daar hebben veel mensen hun best voor gedaan. Namens de werkgroep en de toekomstige leerlingen: Bedankt!

Nu is het afwachten op de toekenning vanuit het ministerie.


Ondertussen zitten wij niet stil. Komende maanden worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor en door de Vrijeschool Schagen. Het eerstvolgende evenement is een Adventmarkt op 10 december van 10.30 tot 15.00 aan de Menisweg 6 in Schagen.

Een sfeervolle markt met leuke kraampjes, activiteiten voor de kinderen en lekkere taartjes.


Wij waarderen het enorm als jullie ouders, vrienden, kennissen of bekenden uit de omgeving van Schagen hiervan op de hoogte willen brengen. Voor de overige activiteiten verwijzen wij jullie graag naar onze website:www.vrijeschoolschagen.nl of Instagram account.


Namens de werkgroep,

Sophie Zoon

Ingezonden

Euritmietherapie voor kinderen en volwassenen


Euritmietherapie werkt diep in op het kind en helpt bij vele problemen zoals: dyslexie, concentratie- en leerproblemen, gedragsproblemen, houdingsproblemen, hypersensitiviteit, AD(H)D, disharmoniën in het autistisch spectrum, psychische problemen zoals angsten en onzekerheid, etc. Maar ook bijvoorbeeld bij bedplassen of als het kind vaak verkouden is, al dan niet met oorpijn. Ook voor de meest uiteenlopende klachten/ziektes bij volwassenen is het een zeer werkzame therapie. De allermeeste aanvullende verzekeringen vergoeden de euritmietherapie.

Sjaak Groot

Voor vrijblijvende informatie: 06-21500853