Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 29-09-2023Nieuw

nieuwsbrief 29 september

in deze nieuwsbrief

  • voorwoord
  • Michaëlsfeest
  • boekenmarkt
  • hoofdluis
  • privacy instellingen


Agenda

11 oktober boekenmarkt
13 oktober studiedag 
23 oktober t/m 27 oktoberherfstvakantie
30 oktober studiedag 

Voorwoord

We zijn alweer vier weken onderweg in het nieuwe schooljaar en wat is er alweer veel gebeurd.

Op de eerste schooldag zijn de nieuwe eerste klassers door een erehaag de school binnen gekomen en aan iedereen voorgesteld.Het nieuwe naambord van de school is onthuld en Marijn Hoegen bedankt.

Op het schoolplein zijn de mannen van de Twee Heren druk bezig geweest met het maken van een nieuw klimrek en op het kleuterplein staat een nieuw huisje. Het was voor de kinderen heel interessant om te zien hoe het bouwwerk tot stand kwam. Er staan nu nog hekken omheen, het wachten is nu op de inspectie voordat de kinderen mogen klimmen en klauteren.

We hebben de maand afgesloten met een prachtig Michaëlsfeest en kijken vooruit naar de Kinderboekenweek.


Op vrijdag 13 oktober hebben wij de jaarlijkse studiedag van Ithaka en op maandag 30 oktober hebben we de eerste studiedag met ons eigen team.

Michaëlsfeest

Wat feest! Stevige regenbuien wisselden af met een stralend zonnetje. Weer waar je lekker wakker van wordt, echt Michaelsweer!

De zesde klas had leuke spelletjes georganiseerd voor klas 1 t/m 5 waar je echt moed voor nodig hebt.

De draak kwam in de stromende regen uit de bossen geslopen en is door twee dappere eersteklassers verslagen!

De kleuterklassen hebben ook dit jaar weer op verschillende locaties het Michaëlsfeest gevierd. De klas van juf Esther was op de Noorderhoeve. In boomgaard mochten ze daar appels en peren plukken, ze hebben kastanjes geraapt en net als ‘grootvader met z’n knolletje’ mochten zij een prei uit de grond trekken.


De klas van juf Ingrid was in de Schoorlse duinen. Speuren over de smalle heidepaadjes en het blote voetenpad lopen bij het zandspoor. Ze hebben een heerlijk Michaëlsfeest gehad!

Boekenmarkt

De kinderboekenweek komt eraan, het thema is dit jaar “Bij mij thuis”. Ook dit jaar is er weer een voorleeswedstrijd en we hebben dit jaar een heel bijzonder jurylid gevraagd.


Op woensdag 11 oktober organiseren we de boekenmarkt. Alle kinderen van klas 1 t/m 6 mogen op een kleedje hun boekjes verkopen. Alle boeken kosten 50 cent en week blaadjes gaan per 5 voor 50 cent.


We hopen dat veel kinderen een mooi nieuw boek vinden en vooral dat ze met plezier lezen.

Hoofdluis

Na elke schoolvakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Jaarlijks krijgt zo’n 10% van de kinderen in het basisonderwijs hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk, maar wel lastig. Als u hoofdluis aantreft is dat geen reden voor paniek.

In het stappenplan, dat op onze website staat, kunt u precies lezen wat u kunt doen als u hoofdluis heeft aangetroffen.

Privacy instellingen


Er zijn het hele jaar door veel leuke momenten in de school die wij graag met jullie willen delen. Daarom willen wij jullie vragen om de privacy instellingen in Klasbord in te vullen, zodat wij weten of er een foto van uw kind in de nieuwsbrief of op Klasbord mag.


U vindt de privacy instellingen in de app onder instellingen > mijn kinderen > privacy instellingen. Graag voor ieder kind apart invullen.


U kunt de instellingen op elk moment weer wijzigen.

Ingezonden