Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 21-07-2023Nieuw

nieuwsbrief 21 juli

In deze nieuwsbrief

  • voorwoord
  • klas 6 als de nachtwacht
  • De mede van Suttung
  • ingezondenAgenda

21 juli zomervakantie 
4 septembereerste schooldag - geen middagschool - kleuters vrij
29 septemberMichaëlsfeest - geen middagschool 
13 oktoberstudiedag

Voorwoord


“Vakantie, vakantie, wat zijn we eraan toe” zo klonk het eerste lied van de musical van de zesde klas. Ze hebben geschitterd op het podium en wij hebben ervan genoten met zijn allen. De avonturen in Hotel Kindervreugd werden stevig neergezet door onze eigen sterren van klas 6.


En dan is het nu dus inderdaad vakantie. We wensen alle kinderen van de zesde klas alle goeds op het voortgezet onderwijs en dat zij daar net zo mogen schitteren als bij ons op het podium.


Bij deze willen we alle ouders heel hartelijk bedanken voor alle hulp, hand- en spandiensten, pannenkoeken en verstelklusjes, poetsklussen en begeleiding die het afgelopen jaar verleend isj. Samen maken we de schooltijd van jullie kinderen een prachtige ervaring. Wij kijken terug op een enerverend en heel mooi schooljaar.


Namens iedereen hier op de Adriaan Roland Holstschool wensen wij jullie een heerlijke zomer toe en we zien elkaar weer op 4 september!


De mede van Suttung


We werden deze week ook nog getrakteerd op een toneelstuk van de vierde klas uit de Edda, De mede van Suttung, dat buiten opgevoerd werd met als decor op de achtergrond hun eigen gemetselde muurtje. De kinderen hebben prachtig gezongen en gespeeld.

Klas 6 als de Nachtwacht

Onze klas deed mee aan een wedstrijd: het rijksmuseum had dit georganiseerd, omdat ze een nieuwe aanwinst hadden, de Vaandeldrager. Als je meedeed, leverde je een vlag in met hierop iets waar jouw klas voor staat. Wij hadden een vlag met een oceaan, omdat wij tegen plastic en andere vervuiling zijn in de zee. En met deze vlag hebben wij gewonnen! We werden op school opgehaald met de bus en toen we in het Rijksmuseum waren, deden we leuke spelletjes, kregen we een rondleiding en… we mochten de onthulling van de Vaandeldrager zien. Maren klas 6.

Ingezonden

Sponsorloop

Eind augustus ga ik 2 dagen ‘Wadlopen voor water’. Hiermee zamel ik geld in voor duurzame waterprojecten in Azië en Afrika. Nadat ik voor Simavi de petitie ‘stop seks voor water’ had getekend wilde ik meer doen tegen het (seksuele) geweld dat veel voorkomt bij vrouwen en meisjes als ze drinkwater halen. Zij zijn vaak verantwoordelijk voor het schone drinkwater voor hun gezin.

Door droogte en overstromingen als gevolg van de klimaatcrisis worden waterpunten aangetast. Daardoor moeten de vrouwen en meisje langer lopen waardoor ze niet kunnen werken of naar school kunnen. Ik voel mij machteloos dat dit gebeurd en daarom doe ik mee aan deze sponsorloop die Simavi samen met het Water Justice Fund organiseert.

Nu ben ik voor deze sponsorloop op zoek naar sponsoren en daarom wil ik vragen of jullie mij willen sponsoren?

Hier vind je meer informatie en mijn sponsorpagina:

https://wadlopen.wandelenvoorwater.nl/fundraisers/iris-van-asselt/donate

Waarom doe ik mee?

Als klimaatburgemeester en duurzaam interieur ontwerper speelt duurzaamheid een grote rol in mijn leven. Samen met mijn gezin woon ik in een eco-community. Wij hebben ons eigen, biobased huis gebouwd en in mijn werk inspireer ik mensen graag met een duurzame manier van wonen.

Tijdens de wereldreizen die ik met mijn partner en gezin heb gedaan hebben wij de gevolgen van watertekort en overvloed gezien. Opgedroogde rivieren in Iran, kapotte waterpompen in Centraal Azië en overstromingen in Pakistan. Dat heeft zoveel indruk gemaakt dat ik mij graag inzet voor aandacht voor de watercrisis. Naast het droogtoilet dat wij hebben waarmee wij 60.000 liter drinkwater per jaar besparen doe ik dus ook mee aan ‘Wadlopen voor water.’

Uiteraard kan ik jullie nog meer vertellen over mijn motivatie en de waterprojecten. Of als jullie andere vragen hebben mail of bel gerust. Ik hoop dat jullie een budget hebben om mij te sponsoren. Alvast heel hartelijk dank.

Hierbij de link naar mijn sponsorpagina.

https://wadlopen.wandelenvoorwater.nl/fundraisers/iris-van-asselt/donate


Een groene groet,

Iris van Asselt

Euritmietherapie voor kinderen en volwassenen

Euritmietherapie werkt diep in op het kind en helpt bij vele problemen zoals: dyslexie, concentratie- en leerproblemen, gedragsproblemen, houdingsproblemen, hypersensitiviteit, AD(H)D, stoornissen in het autistisch spectrum, psychische problemen zoals angsten en onzekerheid, etc. Maar ook bijvoorbeeld als het kind vaak verkouden is, al dan niet met oorpijn. Ook voor de meest uiteenlopende klachten/ziektes bij volwassenen is het een zeer werkzame therapie. De allermeeste aanvullende verzekeringen vergoeden de euritmietherapie.

Voor vrijblijvende informatie: 06-21500853

Meester Sjaak

Euritmietherapeut, fysiotherapeut(niet praktiserend) en euritmiepedagoog