Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 26-05-2023Nieuw

nieuwsbrief 26 mei

In deze nieuwsbrief

  • voorwoord
  • Pinksteren
  • voorstellen Jacqueline Braak

  • terugblik lentemarkt
  • keuzemiddag
  • algemene ouderavond
  • kamp klas 5
  • vragenlijst Michaëlklas


Agenda

29 mei2e pinksterdag
30 meistudiedag 
31 meialgemene ouderavond 
23 juniSint Jan
Allereerst willen we juf Adry feliciteren.
Zij was op 9 mei 25 jaar juf!

Ze heeft deze feestelijke dag gevierd met de eerste klas bij speeltuin de Goudvis. Waar zij een heerlijke dag hebben gespeeld, gezwierd en gezwaaid!

Voorwoord


We zijn begonnen aan het laatste stuk van het schooljaar, de dagen worden langer en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. De linten van de meiboom hangen weer aan de krans. Er klinken al voorzichtig wat liedjes van de eindmusical door de school en de spelletjes voor Sint Jan worden gepland.

Vanaf 15 juni komt het schilderij de Vaandeldrager van Rembrandt (voorheen privébezit) in het Rijksmuseum te hangen. Ter ere hiervan is er een vaandelwedstrijd uitgeschreven. Van de vaandels van de winnende klassen zijn grote stoffen vaandels gemaakt die bij de opening te bewonderen zijn. Klas 6 heeft de vaandelwedstrijd gewonnen en zij mogen met de bus naar de feestelijke opening!


Denken jullie nog aan de studiedag 30 mei?

Pinksteren


Rudolf Steiner zei: "De vogel houdt verband met de engelhiërarchieën. Wij mensen moeten weer leren op te nemen wat ons uit hogere sferen tegemoet komt.


Donderdag en vrijdag hebben alle klassen het Pinksterfeest gevierd. Hieronder vinden jullie een kleine impressie:


Beste ouders,

Mijn naam is Jacqueline Braak en ik zal tot de zomervakantie de school en het team komen ondersteunen in Constanze haar afwezigheid.


Ik werk nu zo’n zes jaar voor Ithaka, eerst als kwartiermaker voor Vrijeschool Castricum, vervolgens heb ik 1,5 jaar op de Rudolf Steinerschool in Alkmaar vervangen toen de toenmalige directeur met ziekteverlof ging en momenteel werk ik zowel in Alkmaar als in Oudorp op De Sterrenzanger als directieondersteuner.


Met Constanze haar afwezigheid zal ik het eerste aanspreek punt zijn voor jullie als ouders. Dus schroom niet om langs te komen als je ergens mee zit, iets wilt delen of even kennis wilt maken.

In principe zal ik er hele dagen zijn op woensdag en vrijdag, met een aantal uitzonderingen, namelijk woensdag 31 mei, woensdag 7 juni en woensdag 5 juli. Op deze dagen zal ik later naar Bergen komen. In de week van 10 juli ben ik de hele week afwezig, dan ga ik namelijk mee als begeleider op kamp van de 6e klas in Castricum.


Naast mijn passie voor het vrijeschool onderwijs, houd ik heel erg van paarden: ik rijd twee Friese paarden bij en heb zelf een shetlandpony waar ik actief mee men.

Verder ben ik getrouwd en hebben we twee dochters van 12 en 10 jaar oud die beide op Vrijeschool Castricum zitten.


Ik kijk ernaar uit om jullie de komende tijd te ontmoeten en ik hoop dat ik de school zinvol kan ondersteunen de komende weken!

Hartelijke groet, Jacqueline Braak

Terugblik Lentemarkt

We kijken terug op een bruisende, gezellige en goedbezochte lentemarkt. Met het heerlijke weer, de leuke activiteiten, kraampjes en optredens heeft iedereen ontzettend genoten. Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!


De opbrengst van de lentemarkt is ruim €4000,- Dit bedrag is bestemd voor het nieuwe naambord voor de school gemaakt door Marijn Hoegen. Tijdens de lentemarkt kon je hier al een voorproefje van zien. Waar het resterende bedrag aan besteed wordt horen jullie nog.


Keuzemiddag

Vrijdag 12 mei was de eerste keuzemiddag. De kinderen uit klas 4, 5 en 6 mochten kiezen uit de volgende workshops: fotografie, koken en bakken, dierverzorging, kaarsen maken, voetbal, dans, modelvliegtuigjes maken, Zweeds leren, solderen en linosnede.


De workshops worden gegeven door enthousiaste ouders en leerkrachten. Het was een heel gezellige middag met veel blije gezichten!

De volgende keuzemiddagen zijn 2 juni, 9 juni en 16 juni.


Algemene ouderavond

Graag nodigen wij jullie uit voor de algemene ouderavond op woensdag 31 mei over mediawijsheid.


Op de vorige algemene ouderavond heeft Lois Eigenraam ons meegenomen in het thema "liefdevol begrenzen" gericht op het jonge kind. Nu willen we met elkaar kijken naar het thema "liefdevol begrenzen" bij het oudere kind.


Klas 4, 5 en 6 hebben voor de vakantie drie lessen gehad vanuit het programma "veilig puberen". De lessen werden samengesteld aan de hand van vragen van de kinderen en leerkrachten. Zowel de kinderen als ook de leerkrachten waren na afloop van de lessen zeer enthousiast. Daarom hebben we besloten Leonie Befort, mediacoach& kindercoach van de bibliotheek Kennemerwaard, de expert die ons hierin begeleidtook voor jullieuit te nodigen.


Op deze avond staan voorlichting over veilig gebruik van sociale media en het stellen van (liefdevolle) grenzen en weerbaarheid centraal om zo bewustwording te creëren en bespreekbaar te maken wat er speelt.


Alle ouders van klas 4, 5 en 6 hebben een uitnodiging van de klassenleerkrachten gehad met de begintijd van het klassikale gedeelte van de ouderavond. Alle andere ouders willen we van harte uitnodigen voor het algemene gedeelte wat aansluitend plaats gaat vinden. Begintijd algemeen gedeelte is om 19.30 uur. Graag zien we jullie de 31ste!

op minicamping De Hooiberg in Bakkum

Quotes uit de klas:

Veel fietsen, heel veel fietsen

Levend stratego

Lekker veel hagelslag op je brood

Speerwerpen was superleuk

Lekker eten

Het verhaal van Youp

Vijfkamp werd vierkamp op het strand, maar was vet

Een eigen shirt verven

Vreselijk geslapen

Koud

Lang nat gras

Slechte doeltjes

Wakker gezongen worden door Youp en Indigo

Die ouders blijven maar giechelen ’s avonds

Lekkere toffees, juf?

Een banaan tegen het raam, een slipper op het dak

Zingen rond het kampvuur met meester Joël en zijn gitaar

Er was een snelle route naar huis.

Vragenlijst Michaëlklas


Enkele jaren geleden zijn we gestart met de Michaëlklas. Deze klas hebben we opgezet met behulp van Stichting Gehandicapt Kind. Momenteel voert de stichting een onderzoek uit op een drietal scholen waar dergelijke klassen opgestart zijn.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door JaapJan Boer. Onderdeel van het onderzoek is een vragenlijst met een paar open vragen voor alle ouders. Het zou ons en de stichting enorm helpen als u deze vragenlijst in zou willen vullen. Dat kost enkele minuten. De vragen zijn bewust open gehouden, verzoek is om de vragen te beantwoorden op basis van het eerste wat in u opkomt.


Hoe meer ouders meewerken, hoe completer het beeld wordt. Mochten jullie vragen hebben, dan kan contact worden opgenomen met JaapJan Boer via contact@jaapjanboer.nl


Dank voor jullie medewerking!

Ingezonden