Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 24-06-2022Nieuw

nieuwsbrief juni

In deze nieuwsbrief

  • Voorwoord
  • Samen verder met techniek
  • Verslag kamp klas 6
  • Verslag kamp 5
  • Schoolreisje klas 4

Beste ouders,

Met de zon aan de hemel hebben we gisteren gezamenlijk Sint Jan gevierd op het prachtige Ecodorp. Het was één en al feest toen de zesdeklassers over het vuur sprongen onder begeleiding van trommels, djembés en zelfs een didgeridoo.


Nog 3 weken en dan zwaaien we deze leerlingen uit richting een nieuwe levensfase, ze zijn er klaar voor. Maar nu nog even van ze genieten want er staat nog veel moois gepland.


Over planning gesproken, komende week krijgen jullie het jaaroverzicht voor komend schooljaar met alle studiedagen toegestuurd en zodra alle foto's van het Sint Jan's feest zijn verzameld zullen we deze ook nog delen.


Mooi weekend toegewenst,

Constanze Kappelmann


Start project 'Samen verder met techniek'

Sinds een aantal weken zijn wij gestart met het project 'Samen verder met techniek'.


De leerlingen van de verrijkingsgroepen Rekenen van klas 3 tot en met 6 krijgen een periode techniek aangeboden. We gebruiken hiervoor de Lego Education leerlijn waar de leerlingen in tweetallen aan werken. In een later stadium dragen deze leerlingen hun kennis en kunde over aan de eigen klas, door het geven van workshops. Doordat we de Lego delen met de Rudolf Steinerschool hebben we voldoende sets voor een hele klas. Op deze manier komen we 'samen verder met techniek'.Kamp klas 6

30 mei t/m 2 juni


Dag 1:

De eerste dag fietsten we naar Texel en werden we door de hele school uitgezwaaid, samen met de pappies en de mammies.

De reis liep niet zo voorspoedig, na de eerste 2 meter lag er al een ketting af, niet lang daarna brak er een onderdeel van Roemers fiets af #vertraging.

Uiteindelijk kwamen we om 15:45 aan op camping Hoogvliet. We aten pasta bolognese en toen kregen we nog vlaflip. En toen gingen we slapen #totaal niet.

Dag 2:

Overdag gingen we naar een juttersmuseum en ging een vrouw ons uitleg geven over jutten #saai. Daarna gingen we naar de garnalenboot en Leanders dopper viel in het water. Op de garnalenboot ging de visser aan kwallen likken #gek. Ze hadden heel wat garnalen en krabben en nog veel meer visjes, die werden levend gekookt #zielig.

Dag 3:

Net na 12 uur gingen we meester Joel wakker zingen voor zijn verjaardag dat waren Fira, Rhona, Yfke, Mea, Meis, Mouri, Elvis en Thijmen.

In de middag gingen we naar het klimbos naast een heerlijk, lekker, verwarmd zwembad. Nadat we hebben geklommen mochten kinderen naar Den Burg en daar door de stad banjeren.Die avond hadden we de bonte avond, heel veel kinderen hadden een act.

Die avond aten we frietjes #lekker.

Dag 4:

Meester kwam onze tent in om ons wakker te maken. Nadat we gewekt waren gingen we zingen voor Merlijn en kregen we een traktatie. Daarna gingen we onze tent afbreken. Toen we eindelijk klaar waren gingen we fietsen. Dat ging beter dan de heenreis.

Het was erg leuk en gezellig.

Kamp klas 5

16 t/m 17 juni

We gingen met de klas op kamp naar Heemskerk. De rit was ongeveer 20 km. Het was een heel gezellige fietstocht.


Ook de pauze bij een PWN-gebouw was erg leuk. Het landschap was indrukwekkend. Iedereen was natuurlijk erg zenuwachtig, maar toen we eenmaal aankwamen bij het scoutinggebouw van Graaf Floris, vond iedereen zijn plekje.


Toen iedereen zijn bed had klaargemaakt, gingen we naar een leuk veldje in het bos, waar de vader van Ronja op ons wachtte. Hij verdeelde ons in twee kampen; Sparta (roze) en Athene (groen). Daar gingen de twee kampen tegen elkaar strijden in vier Olympische onderdelen: worstelen, speerwerpen, verspringen en sprinten. Natuurlijk won Sparta.


Na deze geweldige activiteit organiseerde een groepje meiden een beautysalon in hun slaapzaal. Na deze ontspannende massages gingen we levend stratego doen met juf Adry en James. Hierna kwam de bonte avond waarbij bijna iedereen iets leuks deed. Daarna deed de hele klas kamen de vogeltjesdans. Om half twaalf lag bijna iedereen in bed en rond middernacht was het stil.


De volgende dag gingen we alweer weg, tot teleurstelling van een heleboel kinderen. Iedereen had alvast broodjes gesmeerd voor de lunch bij het Huis van Hilde. Daar gingen we niet alleen lunchen, maar kregen we ook een rondleiding. We mochten zelfs afval van mensen in de middeleeuwen sorteren. Dit was in een beerput gevonden. Ook lieten ze ons skeletten zien.


Het was een fantastisch kamp en iedereen heeft er enorm van genoten.

Schoolreisje klas 4

De vierde klas ging dinsdag 21 juni naar Hoenderdaell, daar waren we niet voor niets want we hadden planten en lekkers verkocht op de lentemarkt voor Stichting Leeuw. We hadden in totaal €342,52 opgehaald voor het goede doel.


Ook hebben kinderen aan SOS Dolfijn gedacht! Er vond een vogelshow plaats met veel mooie kleuren. We mochten er lori’s en alpaca’s voeren. Het was een leuke dag en we hebben veel geleerd.


Ingezonden

Plaats voor een baby en dreumes


In de kleinschalige dagopvang voor 0 tot 4 jaar bij Margo Walbrun op Valkenlaan 12 komt plaats vrij.

Vele kindjes en ouders vonden hun weg naar 'Aymara en de verborgen tuin' op het terrein van Scorlewald op maandag, dinsdag en donderdag. Binnen en buiten wordt naar hartelust gespeeld. De bloemen- en groentetuin zijn een heerlijke omgeving voor spel en ontdekkingen. Er worden bosaardbeitjes gezocht en beestjes bewonderd. Zand en water zijn er ruim aanwezig. Met z'n allen naar de boerderij is ook erg geliefd.

We eten samen aan de zonnige ronde tafel en voor ieder kind zingen we een favoriet liedje of handgebarenspel.

Nu er weer een vierjarige naar school gaat en een kindje gaat verhuizen, komen er binnenkort 2 plekjes vrij.

Zie voor meer info: https://drakepit.nl/category/vestigingsplaats/schoorl/

Er zal ook plaats zijn in de SpeelRuimtegroep, die start in oktober op woensdag van 9.00 tot 10.30 uur. Het gaat hier om een begeleide ouder-kindgroep voor kinderen vanaf het moment dat ze zich beginnen te verplaatsen tot ongeveer 2 jaar en een ouder. https://pikler.nl/ouders/pikler-speelruimte

Welkom voor een kennismaking, warme groet, Margo