Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 12-06-2020Nieuw

nieuwsbrief juni 2020

We gaan weer naar school!

Ouderavond 22 juni

Online ouderavond over mediawijsheid

Gezien een ouderavond op de traditionele manier op dit moment niet kan gaan we pionieren met een virtuele ouderavond via Zoom op maandag 22 juni om 20 uur. Een mooie kans voor jullie ouders om te horen wat er allemaal speelt op de ARH en inzichten en tips op te doen omtrent kind en media. En natuurlijk weer eens gezellig met elkaar te kletsen.

Wat kun je verwachten? Om 20 uur starten we met een muzikale verrassing, gevolgd door een kort interview met directeur Constanze. Vervolgens verzorgt Freek Zwanenberg een compacte lezing over ‘vrijeschoolse mediaopvoeding’: hoe kijkt de antroposofie/vrijeschool naar kind en media? Hoe stimuleer je gezonde schermtijd en online respect? Hoe bevorder je digitale creativiteit?

Vanaf 20.45 uur is het plenaire gedeelte voorbij en kunnen ouders in groepjes verder kletsen in ‘breakout rooms’. Constanze en Freek zullen hierbij aansluiten en vragen over de school en mediawijsheid beantwoorden.

Hoe kun je meedoen? In de loop van volgende week krijgen alle ouders een link toegestuurd met de toegangscode. We hopen jullie de 22ste allemaal te zien.


Meer info over de ouderavond: Klik hier

Freek Zwanenberg is zelf oud-vrijeschoolleerling en sinds 2007 werkzaam als mediapedagoog. Zijn lezingen op vrijescholen zijn populair vanwege zijn positieve benadering van kind en media. Freek ziet vanuit vrijeschoolperspectief juist kansen om kinderen op gezonde, bewuste en creatieve manier met media en technologie te leren omgaan. Zie ook: www.freekzwanenberg.nl/vrijeschool-ict

De techniek wordt verzorgd door Liesbeth Besamusca van https://liesbethbesamusca.nl/

MR

Er is weer plaats voor een ouderlid in de MR van onze school.

Heb je interesse? Mail naar mrarhbergen@gmail.com.

Uitbreiding Engels lezen


Een aantal jaar geleden zijn wij voor kinderen met een voorsprong op het gebied van taal gestart met het aanbieden van Engels lezen.

De jongste lezers van klas 1 tot en met 3 starten daarbij met het zogenaamde 'luisterlezen'. Middels een MP3-speler en koptelefoon lezen de kinderen zelfstandig, ondersteund door native spoken audio.

Het lezen van boeken is een zeer geschikte manier om een vreemde taal te leren. Onderzoek toont aan, dat door bezig te zijn met het lezen van en luisteren naar een vreemde taal op een passend niveau, deze taal zich het meest optimaal eigen gemaakt wordt. Vanwege onze goede ervaringen, hebben wij besloten het Engels lezen voor alle geïnteresseerde leerlingen vanaf midden klas 3 mogelijk te maken. Onze collectie boeken is verder uitgebreid en zijn er extra 'luisterleesboeken' en MP3-spelers voor klas 3 t/m 6 aangeschaft. Wij hebben op school nu meer dan 100 Engelse kinderboeken, oplopend in moeilijkheidsgraad, waarvan er 60 geschikt zijn om te 'luisterlezen'. We hope all kids will enjoy the challenge of reading English books!

DE BOEKVINDER AAN ZEE

Antiquariaat De Boekvinder gaat vanaf 1 juni as. boeken verkopen vanuit de opslag in Bergen aan Zee. Door de coronacrisis zijn alle bijeenkomsten en conferenties, waar we met een boekentafel aanwezig zouden zijn geschrapt. Jammer want we hebben juist een prachtige collectie boeken klaar staan.

Op verzoek van veel klanten hebben we daarom besloten om vanaf 1 juni (op afspraak) boeken vanuit onze opslag in Bergen aan Zee te verkopen. Het boekenbestand van De Boekvinder bestaat uit Nederlandse en Duitse antroposofie. Veel jeugd - en prentenboeken en bijzondere uitgaven van Uitgeverij Christofoor.

Wilt u boeken kopen uit deze voorraad; maak een telefonische afspraak. Uw aankopen kunt u met uw pinpas afrekenen.

Telefoonnummer voor afspraken:

06 – 15066605

Else Stekelenburg

Antiquariaat De Boekvinder

Paulineweg 17

1865 ADBERGEN AAN ZEE

Nederland

WWW.BOEKVINDER.NL