Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Basisschool de Adriaan Roland Holt School is de vrijeschool van Bergen

Samen vieren
verbindt.

Gepubliceerd op: 02-07-2020Nieuw

nieuwsbrief juli 2020

In deze nieuwsbrief:

- gevonden voorwerpen

- groet van Constanze

- Sint Jan

- de zesde klas

- van de kleuterjuffen

- nieuws uit klas 2

- zomerconcertje


Gevonden voorwerpen

Morgen kunt u tussen alle gevonden voorwerpen kijken of er nog iets van uw kind bij ligt. Alles wordt uitgestald op het voetbalveldje voor de school.

Beste ouders,


Met de zomervakantie voor de deur is het moment gekomen om terug- maar ook vooruit te kijken. Na het inwerktraject met Dick had ik een schets gemaakt van mijn eerste schooljaar als nieuwe directeur, maar sneller dan ik had gedacht werd het een heel ander plaatje…


Eind december kregen we bericht dat de Samen naar School klas van start kon gaan. Binnen twee maanden was alles geregeld, van klaslokaal inrichten tot leerkrachten vinden. Daarna was de planning om met deze kinderen rustig op te starten en tijdens de lentemarkt het klasje officieel te openen, met wethouder en al.


Maar er kwam geen lentemarkt, geen openingsfeest, want de school moest dicht. Corona hield ons allemaal in zijn greep. Hamsteren was niet alleen meer een kreet van een albekende reclame, maar onze premier riep ons allemaal op om dit niet te doen.

Wat ik binnen onze school zag gebeuren, was dan wel weer heel mooi. Een team stond op en nam in verbondenheid besluiten. Vragen zoals hoe we de kinderen kunnen voorzien van lessen werden snel en daadkrachtig ingevuld. Pakketjes met weektaken werden gemaakt en handarbeid pakketjes bezorgd. Liedjes opgenomen en per whatsapp verstuurd. Ook verhaaltjes voor de kleuters werden voorgelezen en digitaal verspreid. Op een gegeven moment gebruikte iedereen Google drive en Zoom alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Afstandsonderwijs was een feit. Voor ons als Vrije School, de schermen tot nu toe zo goed mogelijk buiten de deur houdend, was dit een extra uitdaging. Maar het is gelukt en jullie, de ouders, hebben hier een hoofdrol in gespeeld. En wat voor één. Thuisonderwijs, huishouden, werken, beperkt contact met de buitenwereld…de intelligente lockdown vroeg veel van elk gezin.


Begin mei dan een voorzichtig begin, een opluchting voor iedereen en wat was het feest om de kinderen weer te mogen zien. Het half openstellen van onze school was een ingewikkelde opdracht en bracht veel spanning met zich mee. Wanneer doe je het goed? Plannen maken is één maar hoe een situatie zich ontwikkelt, is van veel factoren afhankelijk en gewoonweg niet te overzien. Terugkijkend ben ik dan ook enorm dankbaar dat het zo goed is verlopen en we passende vormen voor elke uitdaging hebben kunnen vinden.


De tijd vloog, de kinderen hebben allemaal nog Sint Jan kunnen vieren en leuke activiteiten gedaan, maar zonder vuur en zonder jullie. Ik hoop dat we dat komend schooljaar wel weer mogen doen. De algemene ouderavond met Freek Zwanenburg (foto) is ook nog gelukt, weliswaar in digitale vorm maar dat paste wel bij het thema mediawijsheid en de opkomst was fantastisch. De 6e klassers hebben nog een nachtje op school “gekampeerd” en in plaats van een musical werd dit jaar een film gemaakt en met veel trots vertoond. Deze week nemen ze volop afscheid en vrijdag worden ze nog door iedereen tot het hek van school uitgezwaaid.


Bij hetzelfde hek hoop ik jullie na de zomervakantie weer allemaal te mogen begroeten. De vraag hoe we precies het nieuwe schooljaar 2020/2021 ingaan laten we nog even open. De afgelopen tijd heeft geleerd om stap voor stap te bewegen. Er zijn al nieuwe protocollen voor versoepelingen vanaf 1 juli maar we hebben besloten om voor de vakanties geen wijzigingen meer door te voeren.

De laatste vakantieweek gaan we als team gebruiken om op te starten en hier goed beleid op te maken. Vrijdag 14 augustus krijgen jullie een brief van mij per mail met alle informatie hoe we met elkaar het nieuwe schooljaar zullen ingaan.

Ik wens jullie namens het hele ARH team een prachtige zomer. Geniet van elkaar en blijf gezond!

Zonnige groet,

Constanze Kappelmann

Sint Jan

de zesde klas

Na een bijzonder jaar neemt de zesde klas afscheid van onze school om uit te vliegen. Er bleek de laatste weken nog best wel wat mogelijk. De kinderen hebben gevaren, gefeest, een nachtje op school geslapen, een fotosafari gedaan, geslacklined, de code van een Break-in-room gekraakt en een fantastische film gemaakt.

Dag lieve Noa, Charley, Julius, Ella, Tobias, Tess, Huib, Bibi, Nilay, Solí. Valentijn, Mischa, Daan, Anouk, Olivier, Emma, Ferris, Roos, Tije, Saartje, Olivia, Merel, Jorrit, Olivia, Zazell.

We gaan jullie zeker missen, maar wensen jullie alle goeds op het voortgezet onderwijs.

Dag lieve kleuters, veel plezier in klas 1

nieuws uit klas 2

De tweede klas heeft onder leiding van moeders hun eigen shirt geverfd met de tie-dye techniek. Supertrots ontvingen ze met Sint Jan hun eigen shirt.

Onder leiding van juf Sies hebben de kinderen ook prachtige tegeltjes gemaakt.

zomerconcertje onder leiding van juf Elsbeth

Met een paar kinderen die een instrument bespelen heeft juf Elsbeth aan het einde van het jaar nog een leuk zomerconcertje ingestudeerd voor dit weekend. Het klinkt al prachtig. Wie het ook leuk vindt om na de zomer een instrument te gaan spelen kan zondag om 11.15 uur een kijkje komen nemen. De uitvoering is bij mooi weer bij ons op het schoolplein.